Einrichtungen
Sie sind hier: ILR
→
Wirtschafts- und Agrarpolitik
→
Veröffentlichungen
Zuletzt geändert: 27.11.2014
Professur für Wirtschafts- und Agrarpolitik
Publikationen
- Artikel in Fachzeitschriften (begutachtet)
- Buchbeiträge
- Beiträge auf wissenschaftlichen Konferenzen und Vorträge
- Diskussionspapier-Serie 'Food and Resource Economics'
- Technical Papers und Projektberichte
- Sonstige Publikationen
Zuletzt geändert: 27.11.2014
Aktuelles
Masterarbeit mit Umfrage zur Sortenwahl im ökologischen Winterweizenanbau in Deutschland
Winner of the 2019 Outstanding ERAE journal article:
Neuenfeldt, S., Gocht, A., Heckelei, T., Ciaian, P. (2019): Explaining farm structural change in the European agriculture: a novel analytical framework, European Review of Agricultural Economics 46(5): 713-768.
Contribution to DFG Excellence cluster PhenoRob, 2020-2024
Petition „Cercedilla manifesto: Research meetings must be more sustainable“
Neuere Veröffentlichungen
- Research meetings must be more sustainable Sanz-Cobena, A., Alessandrini, R., Bodirsky, B. L., Springmann, M., Aguilera, E., Amon, B., Bartolini, F., Geupel, M., Grizzetti, B., Kugelberg, S., Latka, C., Liang, X., Milford, A. B., Musinguzi, P., Ng, E. L., Suter, H., Leip, A. (2020): Nature Food 1: 187-189.It is all in the details: A bilateral approach for modelling trade agreements at the tariff line Jafari, Y., Himics, M., Britz, W., Beckman, J. (2021): Canadian Journal of Agricultural Economics 2021; 1 - 28.Adoption and diffusion of digital farming technologies - integrating farm-level evidence and system interaction Shang, L., Heckelei, T., Gerullis, M., Börner, J., Rasch, S. (2021): Agricultural Systems 190: 17 pagesEconomic analysis of integrated vegetable–poultry production systems in the Babati District of Tanzania Habiyaremye, N., Ochieng, J., Heckelei, T. (2021): Agriculture & Food Security 10(1): 11 pagesPaying the price for environmentally sustainable and healthy EU diets Latka, C., Kuiper, M., Frank, S., Heckelei, T., Havlik, P., Witzke, H.-P., Leip, A., Cui, H. D., Kuijsten, A., Geleijnse, J. M., van Dijk, M. (2021): Global Food Security 28: 10 pages.Long-Term Scenarios for Sub-Saharan Africa’s Agro-Food Markets with varying Population, Income and Crop Productivity Trends Kuhn, A., Britz, W. (2021): Journal of Agricultural and Resource Economics 46(1): 20-36.Integration of various dimensions in food-based dietary guidelines via mathematical approaches Schäfer, A. C., Schmidt, A., Bechthold, A., Boeing, H. ., Watzl, B., Darmon, N., Devleesschauwer, B., Heckelei, T., Pires, S. M., Nadaud, P., van Dooren, C., Vieux, F. (2020): British Journal of Nutrition: 1-18.Mitigating the impacts of floods using adaptive and resilient coping strategies: The role of the emergency Livelihood Empowerment Against Poverty program (LEAP) in Ghana Tabe-Ojong, M. P. J., Boakye, J. A., Muliro, M. (2020): Journal of Environmental Management 270: 8 pages.